perjantai 30. elokuuta 2013

Voittajafiilis!

Tämä viikonloppu alkoi kertakaikkiaan loistavasti. Töissä oli mukavan rento päivä, sillä teimme muuttoa eikä normaalia työtä voinut näin ollen tehdä ollenkaan. Kotiin päästyäni lähdin melkein heti lenkille sulattelemaan lounaspizzaa. :P 

Kuten eilen kirjoitin, tavoitteena oli vihdoin saavuttaa 4 km:n raja. No, sen todella tein ja vähän ylikin. Juoksin vihdoin ja viimein sen maagisen ja minulle lähes tavoittamattomissa olleen viisi kilometriä. :D Miten tässä nyt näin kävi? Juoksun ensi metreillä ajattelin, että kunpa vain jaksaisin sen 4 km, niin olisin tyytyväinen. Olin kuitenkin epäileväinen, sillä jalat tuntuivat puupökkelöiltä. Ne eivät kuitenkaan krampanneet tai kipuilleet pahemmin, joten juoksu oli jokseenkin siedettävää. Lihasten lämmetessä puupökkelömäisyys onneksi helpottui. Ylittäessäni toiseksi viimeisen tolpan (sijaitsevat puolen kilometrin välein lenkkipolun varrella) ennen 4 km:n rajaa ajattelin, että ENÄÄ puoli kilometriä ja se oli siinä. Jossain vaiheessa viimeinen puoli kilometriä alkoi tuntua oudon pitkältä ja hapuilin katseellani tuota ah niin ihanaa oranssia tolppaa, joka antaisi minulle vihdoin luvan hengähtää. Sitä ei näkynyt missään! Katselin tarkemmin ympärilleni ja tajusin pikku hiljaa, että olin todennäköisesti jo ohittanut tuon 4 km:n rajan ja kohta pääsisin 4,5:n kohdalle. Tuuletin hiljaa mielessäni ja päätin pysähtyä siihen. 4,5 km juostuani ajattelin, että hitto, enää puoli kilometriä, juoksen sen vaikka pää kainalossa. Ja niin tein (no pää ei ollut kainalossa). Saavutin vihdoin tolpan, joka kertoi minun juosseen 5 kilometriä yhteen soittoon. JEE!

Matkan tarkasta pituudesta en ole täysin varma, sillä aloitin matkan mittaamisen ihan lenkin alusta, jossa kävelin ensin muutaman minuutin. Huomenna menen kävelemään tuon samaisen lenkin ja aion silloin mitata tarkkaan juoksemani matkan. Useiden laskelmien ja mittauksien mukaan arvioisin matkan sijoittuvan välille 5,0-5,2 km. Mutta 100 % varmasti 5 km meni todella rikki. Olen nyt niin onnellinen! Tavallaan se 5 km:n rikkominen olisi ollut mahdollista jo aiemmin, sillä tänäänhän tein sen osittain vahingossa. Olen kai päästänyt itseni aiemmin liian helpolla. 

Laitankin nyt tiedot vain tuosta juostusta pätkästä. Tarkennan huomenna virallisen matkan.

PE 30.8.

Aika: 38 min 27 s
Matka: 5,15 km (edit 31.8.)
Vauhti: 8,3 km/h

Seuraavana tavoitteena on juosta 5 km:n lenkkiä ja mahdollisesti parantaa aikaa. Haluaisin jatkossa parantaa vauhtiani niin, että jaksaisin juosta 5 km vähintään 9 km/h. Se on minulle realistinen vauhti. Pystyn kuitenkin jo nyt pitämään vauhdin keskimäärin yli 8 km/h, joten 9 km/h ei ole mahdottomuus. Matolla onkin sitten hyvä treenata tuota vauhtia. Mutta näihin tunnelmiin ja kuviin, hyvää viikonloppua! :)


kuvat: weheartit.com



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti